Meistä

Riikka Kokkonen, Kannattavan yrittäjä

Eläintenkouluttaja (AT)

Vietin nuoruuteni hevosten ja ratsastuksen parissa, kunnes erilaiset koiraharrastukset veivät mennessään. Suoritin Suomen Eläinkoulutuskeskuksen eläin- ja ongelmakoirakouluttajan opinnot vuosina 2012-2013 ja samaan aikaan myös Kannattava aloitti toimintansa.

Olin vuosia sivutoimisesti alalla, kouluttaen mm. agilityn alkeita, tokoa, nose workia ja rally-tokoa. Kurssien lisäksi olen auttanut koirien omistajia erilaisten käytösongelmien kanssa.

Jatkoin opintojani 2019 eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Kannuksessa ja suoritin näytön keväällä 2020. Eläintenkouluttajan näytössä kouluttajan täytyy kouluttaa kahta eri eläinlajia ja toiseksi eläimeksi valikoitui luontevasti hevonen. Tämän vuoksi olen pitkän tauon jälkeen päässyt työskentelemään myös hevosten kanssa ja toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin.

Pidän yllä ammattitaitoani osallistumalla vuosittain eri ammattilaisten luennoille, sekä koulutuksiin jotka alaani liittyvät. Tässä työssä on tärkeää löytää laaja-alaisesti erilaisia työkaluja asiakkaiden ja heidän eläintensä käyttöön ja kollegoiden erilaiset lähestymistavat auttavat katsomaan asioita monesta kulmasta. Eettisyys ja eläimen hyvinvointi ovat kuitenkin aina ehdottomia kriteerejä kaikissa koulutuksen vaiheissa.

Kotonamme asuu tällä hetkellä kolme koiraa, saksanseisojat Sitka (-16), sekä Savu&Usva (-20). Toisena rotuna meillä on ollut jämptejä, joita toivottavasti vielä tulevaisuudessa kuuluu perheeseen. Hirven- ja linnun metsästys on koko perheen harrastus ja se rytmittää myös Kannattavan kurssitarjontaa, joka painottuu talvi-, kevät- ja kesäaikaan. Metsästyskoirien koulutus on antoisaa ja mielenkiintoista, joten niille kohdennettua koulutusta on paljon tarjolla. Otan mielelläni vastaan lisää ehdotuksia palvelutarjontaan tämän aihepiirin tiimoila!

Kursseille ja yksityiskoulutuksiin ovat tervetulleita kaikki rotuun katsomatta!

Meri Ahola, Kannattavan kouluttaja keväästä -22.

Olen Meri Ahola, Koirapalvelu Kannattavalla keväällä 2022 aloittava kouluttaja. Koko elämäni olen ollut koirien parissa ja seurannut perheeni kenneltoimintaa, jossa nykyään itsekin olen toisena kasvattajana. Kotona meillä on tällä hetkellä eurasierejä, sekä newfoundlandinkoiria.

Valmistuin kesällä 2021 Kannuksen kennel-linjalta eläintenhoitajaksi. Kouluaikana koulutin ansioituneesti avustajakoiraprojektin, sekä opaskoiraprojektin. Molemmat olivat labradorinnoutajia. Olen myös suorittanut arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin.

Suunnitelmissa on myös syksyllä hakea opiskelemaan eläintenkouluttajaksi. Oman newfoundlandinkoiran kanssa harrastan aktiivisesti vepeä, sekä rally-tokoa. Kouluaikana oman koirani ja projektien kanssa tuli kokeiltua ja harrastettua laajasti myös eri lajeja esim. verijälkeä, agilityä, tokoa, rally-tokoa, hakua, doboa ja jälkeä. Odotan innolla uusien asiakkaiden ja koirien kohtaamista mukavien lajien parissa

Jonna Toljamo, Kannattavan kouluttaja kesästä -22.

Olen ollut koko elämäni eläinten kanssa tekemisissä, ja omia lemmikkejäkin on ollut koirien lisäksi liuta erilaisia pieneläimiä, sekä hevosia.Alunperin haasteet oman koiran kanssa ajoivat opiskelemaan eläinten kouluttamista, ja sille tielle jäätiin. Olen työskennellyt kouluttajana vuodesta 2018, ensin sivutoimisesti ja pari vuotta myöhemmin päätoimisesti. Vuonna -21 olen käynyt koirahierojan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen, ja tammikuussa -22 aloitin klinikkaeläinhoitajan opinnot.

Tällä alalla ei voi ikinä olla valmis, siksi pyrin säännöllisesti käymään erilaisilla luennoilla ja koulutuksissa opiskelemassa lisää.Lähellä sydäntä ovat erityisesti pennut ja erilaiset arjen haasteet. Kouluttajana minulle on tärkeää tukea ja vahvistaa koiran ja omistajan välistä suhdetta, ja saada molemmille onnistumisen tunteita.

Omaa arkea rikastuttaa tällä hetkellä kolme koiraa; leonberginkoira Jade (-14), australianpaimenkoira Xena (-17), ja kk saksanseisoja Cinna (-21). Metsästyksen lisäksi harrastuksiin kuuluu mm. agilty ja nosework. Koirien lisäksi kotoa löytyy 5 frettiä ja punakorvakilpikonna.

Asiakaspalautteita

“Todella hyviä kursseja! Ollaan saatu paljon reeni apuja ja ohjeita näiltä kursseilta. Ollaan tykätty ja käydään jatkossakin”

“Kouluttaja on kannustava ja positiivinen, myös silloin, kun ohjaaja sitä tarvitsee. (Lue: koira on itse riiviö). Koulutukset ovat ilmapiiriltään rennot ja niissä ei ole liikaa osallistujia. Koulutuksien sisältöihin on myös paneuduttu huolella”

Jaana-Kaisa

“Riikka on ammattilainen isolla A:lla. Hän jaksaa etsiä keinoja mikä sopii kenenkin koiralle, eikä ole sitä mieltä että kaikki toimii kaikille. Pidän myös siitä, että asiat toimivat johdonmukaisesti. On myös mukava, että koemme olevamme ihan yhtä tärkeitä kurssilaisia, vaikka emme tähtää mihinkään harrastukseen sen kummemmin, saatikka kisaamaan”

Mari ja Tami